Politsei, päästjad ja kiirabi lähevad üle ühisele hädaabinumbrile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis algab kolmapäeval, 11. veebruaril üleminek ühele hädaabinumbrile 112, millel saab kutsuda nii kiirabi, päästjaid kui edaspidi ka politseid. Foto on illustreeriv.
Eestis algab kolmapäeval, 11. veebruaril üleminek ühele hädaabinumbrile 112, millel saab kutsuda nii kiirabi, päästjaid kui edaspidi ka politseid. Foto on illustreeriv. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eestis algab kolmapäeval, 11. veebruaril üleminek ühisele hädaabinumbrile 112, millel saab kutsuda nii kiirabi, päästjad kui edaspidi politsei.

Kuna paljude juhtumite lahendamiseks tuleb kohapeale saata nii politsei, päästjad kui kiirabi, aitab üks hädaabinumber inimestel lihtsamini abi kutsuda. Seda seisukohta kinnitab  siseministeeriumi tellitud „Hädaabikõnede teenindamise rahulolu uuring 2008“, kus 85 protsenti küsitletutest leidis, et politsei, päästeteenistus, kiirabi ja merepääste peaksid olema kättesaadavad samalt telefoninumbrilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles