Juhtkiri: Noored valima

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud sügisel arutati Pärnu Postimehe ja Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis eestvõttel Endla teatri sammassaalis selle üle, kas valimisiga võiks langetada.

Arutelus osalenud keskerakondlase Kadri Simsoni arvates aitaks 16aastastele valimisõiguse andmine valijate baasi taastada, sest paljud valimisõiguslikud inimesed on Eestist lahkunud. Reformierakondlasena riigikokku pürgiv Toomas Kivimägi oli selle poolt, et 16aastased saaksid valijana sõna sekka öelda nii kohaliku omavalitsuse volikogu kui riigikogu valimisel, sest see tooks päevakorda tulevikuliselt olulisi teemasid. IRLi esindaja Anvar Samost leidis, et kuni 16aastaste laste eest tuleks emale või isale anda lisahääl, ja tema erakonnakaaslane, Audru vallavanem Siim Suursild soovitas keskenduda hoopis eestlaste valimisaktiivsuse tõstmisele.

Läbilõikelt, kui toonast mõttevahetust arvestada, on eri poliitilised jõud valimisea langetamise suhtes sama meelt ja täna jõuabki riigikogus kolmandale lugemisele Eesti Vabariigi põhiseaduse muutmise seadus kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel valimisea langetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles