Häirekeskus asub abi saatma ka kaamerapildi põhjal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtsele hädaabinumbrile 112 helistades saab abivajaja alates tänasest kontakti nii päästjate, kiirabi kui ka politseiga. Foto on illustreeriv.
Ühtsele hädaabinumbrile 112 helistades saab abivajaja alates tänasest kontakti nii päästjate, kiirabi kui ka politseiga. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna ühtsele hädaabinumbrile 112 üle läinud häirekeskus hakkab abi saatma ka ilma konkreetse hädaabikõneta, kui päästekorraldaja näeb abi saatmist vajavat olukorda kaamerast.

Avalike valvekaamerate reaalajas jälgimise õigus on peale politsei operatiivteabeteenistuse nüüd seadusega antud häirekeskuselegi ja ühise töösaali ekraanidelt hakkavad valvekaamerate pilti jälgima häirekeskuse päästekorraldajad.

"Inimesele, abivajajale tähendab see, et kaamerapildi kasutamine abi saatmiseks laieneb ja abi saab välja saata ka siis, kui ei ole tehtud hädaabikõnet häirekeskusele. Nii politsei, kiirabi kui päästjad saab välja saata kaamerapildi põhjal, kui sealt nähtub sekkumist vajav politsei-, pääste- või kiirabijuhtum," teatas häirekeskus.

Ühtlasi tõuseb ühtse hädaabinumbriga abiteadete menetlemise võimekus hädaolukorra või julgeolekukriisi tekkides. "Uutes ühistes töökeskkondades on loodud töökohtade reserv ja luuakse hädaabiteadetele vastajate reserv, mis võimaldab suurendada kõnedele vastajate arvu hädaolukorras. Häirekeskusel on võimekus mobiliseerida kiiresti lisajõud kriisiolukorras," märkis häirekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles