Sütevakas kuuleb alternatiivfolki

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Rüüt.
Ansambel Rüüt. Foto: Jana Solom

Homme õhtul esitleb uue folgilaine ansambel Rüüt Pärnus Sütevaka humanitaargümnaasiumis oma plaati "Maasikille".

Rüüt on alternatiivfolkansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale. Ansambel toetub oma loomingus meie pärimusmuusikale. Regilaulud ja vanad pillilood jõuavad kuulajate kõrvu peenelt viimistletud ja paeluvasse atmosfääri põimituna.

Esimene singel “Maasikille” on tempokas lugu ajast, mil kutsuda kõik sõbrad kokku, joosta niitudel ja heinamaadel kas või südaööni, sest valgus ei kao kuhugi. Praegusesse sombusesse aega sobib positiivne ja kiire lugu kevade ja suve ootuseks väga hästi.

Ansamblisse kuuluvad noored lõõtspillimehed Juhan Uppin ja Toomas Oks. Rüüdi mitmekülgsele kõlale annavad vürtsi bändi naisliikmed: näitleja Maili Metssalu ja džässimuusik Maarja Soomre, kelle hääled regilauludes kõlavad võimsalt ja toovad möödunud ajad kuulajatele lähemale. Pilliparki kuuluvad veel viiul ja meloodika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles