Maakoolide õppurid võistlesid emakeeleolümpiaadil

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õigekeelsussõnaraamat.
Eesti õigekeelsussõnaraamat. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Emakeeleolümpiaadi Pärnumaa piirkonnavoorus kogusid gümnaasiumidest kõige enam auhinnakohti Kilingi-Nõmme ja Vändra ning põhikoolide seas Jõõpre ja Paikuse.

7. klasside parim oli Mari-Lii Luik Kilingi-Nõmme gümnaasiumist (õpetaja Kersti Soomets). Teine oli Grete Hartwich Sindi gümnaasiumist (Made Uiga) ja kolmas Crete Luik Häädemeeste keskkoolist (Silvi Murulauk).

8. klasside võitjaks tuli Paikuse põhikooli õpilane Lisa Priivits (Sirje Tannebaum). Punktiarvult järgmise tulemuse saavutasid kolm õpilast: Anabell Nurmsoo Kilingi-Nõmmest (Ille Varner), Julia Laidvee Paikuselt (Sirje Tannebaum) ja Hanna Miina Kivisäk Vändra gümnaasiumist (Kaili Salumäe).

7.–8. klasside ühisarvestuses sai esikoha Mari-Lii Luik, teine oli Lisa Priivits, kolmandat kohta jagasid võrdse punktisummaga Anabell Nurmsoo, Julia Laidvee ja Hanna Miina Kivisäk.

9. klasside tublim emakeele tundja oli Emilie Kirsi Jõõpre koolist (Helle Kirsi), teise koha sai Helen Pill Jõõprest (Helle Kirsi) ja kolmandaks tuli Kertu Sumre Vändra gümnaasiumist (Anne Vaher).

Kümnendikest oli parim Allan Rist Kilingi-Nõmmest (Ly Kuningas). Teine oli Vändra gümnaasiumi õpilane Merle Orav (Anne Vaher) ja kolmandat kohta jagasid võrdse punktisumma kogunud Mikk Hanson Häädemeeste keskkoolist (Kaire Laine) ja Teele Tõnisson Tõstamaa keskkoolist (Mari Lühiste).

9.–10. klasside ühisarvestuse paremusjärjestus oli järgmine: esimene Emilie Kirsi, teine Helen Pill ja kolmas Allan Rist.

11. klasside seas võidutses Laura Liivet Kilingi-Nõmmest (Kersti Soomets), teine oli Carolina Tali Häädemeeste keskkoolist (Kaire Laine) ja kolmas Anna-Liisa Antson Kilingi-Nõmmest (Kersti Soomets).

Lõpuklassi õpilastest võitis Ly Tempel Vändra gümnaasiumist (Anne Vaher). Talle järgnesid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi abiturient Ago Tominga (Ille Varner) ja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis õppiv Iiris Prosa (Merike Mäemets).

11.–12. klasside ühisarvestuse pingerida oli järgmine: Ly Tempel, Ago Tominga ja Laura Liivet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles