Pärnumaalaste koduaed valiti konkursil parimaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Kodukiri kodukonkursi Aasta Kodu Aasta kauneima aia tiitli pälvisid  Sindis elavad Monica ja Arko Kask, kes lõid lihtsate vahenditega lopsaka ja värviküllase aia.
Ajakirja Kodukiri kodukonkursi Aasta Kodu Aasta kauneima aia tiitli pälvisid Sindis elavad Monica ja Arko Kask, kes lõid lihtsate vahenditega lopsaka ja värviküllase aia. Foto: Kodukiri

Ajakirja Kodukiri kodukonkursi Aasta Kodu Aasta kauneima aia tiitli pälvisid Sindis elavad Monica ja Arko Kask, kes lihtsate vahenditega lõid lopsaka ja värviküllase aia.

Konkursi žüriisse kuuluva Fiskarsi esindaja Heldi Ruiso sõnutsi peaks Sindis asuv kodu paljusid innustama. „Perekond Kase elupaik on hea tõestus sellest, et kodu saab luua kauniks ja hubaseks suure lotovõiduta. Abiks on järjekindlus, nutikus, õppimistahe ja soov teha kõike korralikult ja hästi. Kaskede kodus on leitud koht iluaiale, põllule, kodulindudele-loomadele. Siin on olemas pea kõik hea, mis ühes aias olla võiks, ja ilus pealegi,“ märkis ta.

Ajakirja Aed peatoimetaja Eva Luigas märkis, et Kaskede aia eripära loovad rohked ühtses stiilis aiaehitised, mis mängivad kokku haljastusega. „Ükskõik, kuhu vaatasid, nägid parajal määral lillekesi, alati mõnd toredat ehitist, maitsekalt valitud hooajataimi. Tarbeaed on rajatud taaskasutuse põhimõttel. Vutifarm oli tore avastus. Ja seda kõike on tehtud nelja lapse kõrvalt,“ tunnustas ta.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnutsi iseloomustasid kõik züriiliikmed sintlaste aeda ühtmoodi. „Kahe sõnaga: muinasjutuline ja Bullerby. See aed pakub kodust romantikat ja turvatunnet,“ kommenteeris Pajula.    

Monica ja Arko Kase aed sai ka aiakujunduse eripreemia, reisi kaunitesse Eesti aedadesse reisibüroolt Astellaria.

Astellaria reisibüroo Virve Poomi sõnade kohaselt on Monica ja Arko Kask osanud luua oma perele meeldiva, idüllilise ja romantilise kodu. „Kõik on olemas: elumaja, laste mängumaa, puu- ja köögiviljaaed, lemmikloomadele on oma koht ja ümberringi hästi hooldatud iluaed püsi- ja suvelillede, terrasside ja puhkenurgakestega. Täpselt nii, nagu üks lapsepõlve muinasjutumaa peabki olema,“ arvas Poom.

Aasta kodu auhinna said Raplamaal Tõrma külas elavad Gerly Karu ja Margus Mänd, kes ligi kümme aastat tagasi kolisid pealinnast maale ja tegid korda aastaid räämas seisnud rehielamu.

Pajula sõnutsi oli siis hoonet kasutatud veel üksnes põllutööde abihoonena ja pere tunnistas, et uuesti nad enam nii suurt tööd ette ei võtaks. ”Suurem osa töödest tehti oma kätega. Esile toodi vana materjal ja uhke reheahi. Lisati heledat ilmet ja mugavusi. Tühjalt seisnud majast sündis õdus, romantilise kujundusega kodu,” rääkis Pajula.

Kodukiri korraldas kodukonkurssi juba 18. korda. Tänavu osales sellel ligi 70 kodu ja aeda kõikjalt Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles