Rein Toomla: Kirves maavalitsuste kohal?

Rein Toomla
, TÜ politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: PP

Maavalitsuste küsimus on väike osa erakondade valimisprobleemidest. Tavaliselt on sellest räägitud seoses haldusreformiga, mida omakorda vaadeldakse regionaalpoliitika all. Kuid tegemist on väga praktilise ja elulise valdkonnaga.

Tunnistagem: suur osa valimislubadustest on sõnastatud üsna ähmaselt, mistõttu nende tegelikkusesse viimisega annab mängida. Kõikvõimalikud asutused on aga midagi konkreetset: kui nendega lubatakse midagi ette võtta, on see lubadus nii mõõdetav kui täidetav, kusjuures täidetav võrdlemisi lihtsalt. Ja pärast on hea näidata täidetud lubadust.

Needsamad maavalitsused koosnevad inimestest, kes enamasti on kõrgelt kvalifitseeritud ja korralike kogemustega. Võib oletada, et nad jälgivad tähelepanelikult valimiskampaania neid osi, mis neid vahetult puudutavad, ja arvatavasti mõjukate inimestena on suutelised oma probleeme ülejäänud valijatele selgeks tegema. Elame, näeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles