Juhtkiri: Homme algab

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Valimiskampaaniate ja muu sellega kaasas käiva varju on jäänud tõsiasi, et juba homsest saab riigikogu järgmist koosseisu valima hakata ega pea sugugi 1. märtsini ootama. Õigupoolest on esimesed hääled seekordsetel valimistel antud, sest alates laupäevast toimuvad valimised Eesti välisesindustes. 35 riigis on avatud 40 hääletamispunkti ja kui vastavad tõele arvud, mis kõnelevad ülisuurest väljarändest, võiks välismaalt koguneda märkimisväärne hulk hääli.

Kodueestlased, keda praegu on veel õnneks enam kui väliseestlasi, võivad selle raske valikuga ühele poole saada neljapäevast laupäevani maakonnakeskustes või tuleval nädalal esmaspäevast kolmapäevani valimisjaoskonnas. Homsest tuleva kolmapäevani vältab e-hääletaminegi, mis peaks valiku langetamise tehniliselt eriti mugavaks tegema. Tasub tähele panna, et järgmisel nädalal neljapäevast laupäevani hääletada ei saa ja peab ootama valimispäeva.

Võimalusi, kuidas endale sobiv ja meelepärane valimisaeg ja -moodus leida, on seega palju, kuid nagu ikka painab paljusid küsimus: keda valida? Valimiste-eelsed arvamusküsitlused väidavad küll üht või teist, kuid täit tõde ei selgu neist kunagi. Seetõttu jääb lõppvaliku tegemine inimese enda õlule. Otsustada pole lihtne, sest lubadusi pillatakse palju ja pettumused pole ununenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles