Kommentaar: Ukraina: rahu järel paljastati agressor

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusväed Debaltseve lähedal.
Ukraina valitsusväed Debaltseve lähedal. Foto: Reuters

Minski kokkulepete väljakuulutamise (kantsler Angela Merkel ja president Francois Hollande tegid seda koos, Vladimir Putin ja Petro Porošenko üksi ehk kogu nelik sisuliselt eraldi) ja allakirjutamise (OSCE eriesindaja, Ukraina ekspresident, Venemaa saadik Ukrainas ja ametitiitliteta Aleksandr Zahhartšenko ja Igor Plotnitski) järel tekkis huvitav olukord, kus kõik arvasid toimunust midagi.

Väidan, et nendes arvamistes kandus vaekauss Putini kasuks, kes ainsana esitas oma etteaste naerul sui. Ometi torkas selles jutus silma nõrk koht, sest ta pühendas pea poole oma sõnavõtust Debaltseve olukorra kirjeldamisele, tõdedes, et tal on selle kohta üks ja president Porošenkol teine seisukoht.

Debaltseves on piiramisrõngas väidetavalt 8000 Ukraina sõdurit, kellele esitati ultimaatum relvad maha panna ja lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles