Väärinfo meister Vladimir Putin

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui pilk võiks tappa. Ülbelt-üleolevalt muigav Vladimir Putin ja ilmselgelt häiritud Petro Porošenko Minskis.
Kui pilk võiks tappa. Ülbelt-üleolevalt muigav Vladimir Putin ja ilmselgelt häiritud Petro Porošenko Minskis. Foto: Reuters

Üle maailma levisid äsja pildid, kus Vladimir Putin istus koos Angela Merkeli, Franēois Hollande’i ja Petro Porošenkoga 16 tundi Minskis laua taga.

Valgevene pealinnas püüti leida rahumeelseid lahendusi verisele relvastatud konfliktile Ukraina Donbassi piirkonnas. Järjekordselt tekkisid vaatlejal küsimused: millist poliitikat järgib Kremli peremees, mis on tema motiivid?

Kes on see mees, kes halastamatult ei pea ainult informatsioonilahinguid, vaid reaalset sõda, esiteks Tšetšeenias, siis Krimmi poolsaarel ja Donbassis? Sellele küsimusele otsib vastust Saksa avalik-õigusliku telekanali ZDF dokumentaalfilm ”Mensch Putin“ (”Inimene Putin“), mis on kokku pandud lääneriikide luureteenistuste materjali põhjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles