Pillerpalli lapsed pidasid tuletõrje sünnipäeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Pillerpalli lasteaia mudilased käisid külas Pärnumaa päästekomandos.
Pärnu Pillerpalli lasteaia mudilased käisid külas Pärnumaa päästekomandos. Foto: Halliki Tammiste

Pärnu lasteaia Pillerpall 6-7aastaste laste Muumitrollide rühm käis eile sünnipäeva puhul uksed avanud Pärnumaa päästekomandos päästjate töö, tehnika ja eluoluga tutvumas ja nii mõnigi poiss otsustas suurena tuletõrjujaks hakata.

“Humoorikas ja lastesõbralik tuletõrjuja Antti Lääts tutvustas lastele tuletõrjeautot nii seest- kui väljastpoolt,” rääkis Pillerpalli õppealajuhataja Halliki Tammiste, kelle ütlust mööda olid lapsed enne külla minekut tutvunud Antti Läätsa raamatuga “Meie päästjad”. “Nüüd oli võimalik kõike ise näha ja katsuda,” lisas ta.

“Lastele tegi nalja, et tuletõrjeautodele on pandud naiste nimed Barbara ja Teele,” kirjeldas Tammiste laste muljeid. “Väga huvitasid neid igasugused tuletõrje nupud ja voolikud, mida sai omavahel ühendada nagu legosid.”

Tammiste jutu järgi oli kuuldud info väga vajalik ja õpetlik. Lapsed said tuleohutusalaseid teadmisi koolituselt “Tean tulest”, kus nad õppisid tundma võimalikke ohuolukordi kodus, omandasid teadmised esmasest käitumisest õnnetuse korral ja harjutasid helistamist hädaabinumbril 112. Meisterdamiseks jagati põngerjatele tuletõrjealane töövihik ja rinnamärk “Tean tulest”.

Lääne-Eesti päästekeskuse päästekomandod korraldavad tuletõrje 91. aastapäeva puhul 6.-7. septembril kõigile huvilistele lahtiste uste päevad.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles