Andres Lainela: Parem elu maal

Andres Lainela
, Rahva Ühtsuse Erakonna kandidaat Pärnumaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Lainela.
Andres Lainela. Foto: PP

Raja Teele ütles kosilasele: “Kodumaa väga vajab haritud põllumehi.” See vajadus on olnud igal ajal ja igasuguse riigikorra kehtides. Meie riigis koolitatakse aastas sadu haritud töömehi, aga kosilasteks lähevad nad naaberriikidesse.

Noortel ei ole tööd sel lihtsal põhjusel, et tööandja eelistab kogemusega inimesi. Seda teame kõik ja paljud on oma nahal kogenud. Samal ajal ei saa tööandjale pahaks panna, sest tema soovib kvalifitseeritud töömeest.

Mis sellel koolilõpetajal siis muud üle jääb kui Soome Kalevipojaks minna. Töötukassa aitab natuke vähendada tööandja koormat palgamaksmisel, kui inimene läheb töötukassa kaudu tööle. Aga tuleb luua süsteem ja vahendid, toetamaks tööandjat noore ja kogemusteta töötaja töölevõtmiseks. Nii jääksid paljud meie tublid mehed-naised koju. Soetaksid pere ja kodu, kasvataksid lapsi ja maksaksid Eestis makse, mis muudaks meie majanduse tugevamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles