Pärnu Postimehe ajakirjanikud Indias: elevantide festival

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elevantidega sõita me Varkalas ei saanudki. Mina olen seda kaheksa aastat tagasi kogenud, Veste mitte. Kuna elevant on natuke suurem loom kui kaamel või hobune, on õõtsumist vähem.

Varkalas jäi elevandisõit ära seetõttu, et kõik elevandid olid festivalil. Vaatasime seda meiegi, täpsemalt kõigest aru saamata.

Põhimõtteliselt peaks elevant olema hinduismis Ganeša kehastus. Ganeša auks peetud paraadil võis näha nii trumme löövaid paljaste ülakehadega mehi, küünlaid kandvaid naisi, naiseks riietunud mehi, peadel kantavaid suuri paabulinnusulgede bukette, õlgadel kantavaid sokukujusid kui palju muud. Ja loomulikult hulka elevante, mis olid ilusasti ära kaunistatud.

Ajakirjanik Teet Roosaar on koos abikaasa Vestega 31. jaanuarist 27. veebruarini Indias. Tema seiklusi, mis läbivad pealinna Delhit, püha linna Varanasit, Budhha virgumise paika Bodh Gayas, Kochit, Allepeyd, Varkalat ja Munnarit, saab järgida portaalis Seljakotirändur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles