Oma Ehitaja ei jõudnud Järvesalu ja Fridoliniga kokkuleppele

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu (keskel) advokaat Paul Järvega nõu pidamas. Vasakul istub Raivo Fridolin.
Vello Järvesalu (keskel) advokaat Paul Järvega nõu pidamas. Vasakul istub Raivo Fridolin. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Oma Ehitaja ei jõudnud ettevõttele kahju tekitanud Vello Järvesalu ja Raivo Fridoliniga kokkuleppele, kohtuprotsess Järvesalu ja Fridolini üle jätkub homme.

Täna algas Pärnu maakohtus kohtuprotsess taastusravikeskuse Estonia endise juhataja Järvesalu ja AS Oma Ehitaja endise projektijuhi Fridolini üle.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Järvesalu omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Süüdistuse järgi kasutas Pärnu linnale kuuluvat taastusravikeskust juhtinud Järvesalu ettevõtte vara enda huvides, tasudes 51 973 krooni eest isiklikke kulutusi. Muuhulgas võltsis Järvesalu süüdistuse kohaselt kaht arvet, mis esitati Estonia raamatupidamisele.

Veel süüdistatakse Järvesalu selles, et tema eestvedamisel pani Estonia terme ehitanud AS Oma Ehitaja projektijuht Raivo Fridolin toime omastamise.

Süüdistuse järgi on 2007. aasta oktoobrist kuni 2008. aasta maini ehitusfirma kuludesse kantud ja ettevõtte tasutud Estonia termide ehitamise kattevarjus üle 780 000 krooni kulusid, mis on tegelikult seotud Järvesalu tuttavale kuuluva maja renoveerimisega.

Fridolinile on esitatud süüdistus, et ta omastas Järvesalu huvides Oma Ehitaja vara.

Terve päeva kestnud läbirääkimistel üritati kohtuasja lahendada kokkuleppemenetlusega, mille eelduseks on, et kahju kannatanud Oma Ehitajal ja Estonial pole Järvesalu ja Fridolini vastu pretensioone. Oma Ehitajaga kohtualused kokkuleppele ei jõudnud, Estonia 51 973kroonise nõude lubas Järvesalu tasuda.

Oma Ehitaja ja kohtualuste läbirääkimised jätkuvad homme, ent ühtlasi teeb kohus algust üldmenetlusega. Algab Järvesalu ja Fridolini tegevuse kohtulik uurimine, seni pole kumbki end süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles