Täna algab riigikogu valimiste e- ja eelhääletus

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskabiinid. Foto on illustreeriv.
Valimiskabiinid. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänasest saab anda oma hääle riigikogu valimistel, kell 9 algab elektroonne hääletamine ja kell 12 hääletamine maakonnakeskustes.

Maakonnakeskuses on võimalik hääletada 22. veebruari kella 20ni sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Küll tuleb arvestada, et maakonnakeskustes saab hääletada vaid nende kandidaatide poolt, kes on üles seatud valija elukoha järgses valimisringkonnas.  

Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 13 ja Tartu linnas kuus. Jaoskondade täpsemad asukohad leiab vabariigi valimiskomisjoni veebilehelt. Pärnumaa valimisjaoskond, kus saab eelhääletada, asub Pärnus Papiniidu tänaval Kaubamajakas.

Elektroonselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee 25. veebruari kella 18ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektroonselt või eelhääletamise päevadel 19.-25. veebruarini valimisjaoskonnas.

Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui iOS-operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades kestab 23.-25. veebruarini. Sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Valimispäeval, 1. märtsil saab hääletada ainult oma elukoha järgses valimisjaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav fotoga dokument, näiteks ID-kaart, pass, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles