Endlas selgub kogu tõde naistest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Küünis esietendub tänapäeva ühe populaarsema Horvaatia kirjaniku Miro Gavrani „Kõik naistest“.
Endla Küünis esietendub tänapäeva ühe populaarsema Horvaatia kirjaniku Miro Gavrani „Kõik naistest“. Foto: Endla teater

Homme esietendub Endla Küünis tänapäeva ühe populaarsema Horvaatia kirjaniku Miro Gavrani „Kõik naistest“.

Elulise, lõbusa ja üllatusi pakkuva südamliku komöödia lavastab Kaili Viidas. Kolm näitlejannat – Carmen Mikiver, Karin Tammaru ja Liina Tennosaar – kehastavad viitteist tegelaskuju ja toovad vaatajani viis omavahel põimunud lugu.

Kõigil naistel alates lasteaiatüdrukutest kuni soliidses eas prouadeni vanadekodus on kõrged väärtushinnangud ja selge maailmapilt. Paraku takistavad elu pisiasjad neil ideaalide järgi elamast. Armastust ei ole vihkamiseta, sõprust konkurentsita, vabadust sõltuvuseta ega andestamist reetmiseta.

„Erinevad näidendis ettetulevad situatsioonid tekitasid kummalise tunde – äkitselt ei teadnudki, kas ma naeran ja nutan tegelaste või hoopis iseenda üle ja pärast,“ sõnas lavastaja Kaili Viidas.

Lavastaja jaoks on läbi viieteistkümne karakteri loodud naine ennekõike inimene ja tegelikult ei ole tähtsust, et laval on just naised. „Samahästi võiksid ka mehed olla,“ lisab ta. Aeg-ajalt satubki lavale mees, kes mängib iga naise loos oma rolli.

„Kõik naistest“ külalisetendusi saab kevadel näha samuti Tallinnas, Türil, Märjamaal, Kuressaares, Rakveres, Jõgeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles