Jõulumäe võõrustab nimekaid suusatajaid

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadas Torontos sündinud Len Väljas on praegu võistlevatest eestlastest murdmaasuusatajatest oma MK-sarja pjedestaalikohaga tituleerituim.
Kanadas Torontos sündinud Len Väljas on praegu võistlevatest eestlastest murdmaasuusatajatest oma MK-sarja pjedestaalikohaga tituleerituim. Foto: Liis Treimann / Postimees

Teisipäeval ja kolmapäeval peetakse Jõulumäel kuuendat korda Skandinaavia suusatajate jõuproov, vaatamata samal ajal Falunis kestvale MMile jagub kõlavaid nimesid Pärnumaagi suusaradadele.

“Mullu langes Skandinaavia karika viimane etapp kokku olümpiaga, nüüd MMiga. Asi on selles, et eriti Norras, aga ka Rootsis ja Soomes on palju tugevaid suusatajaid, kes koondisse ei mahu, aga vajavad võistlusi neilgi nädalatel, kui absoluutsed tipud ära,” rääkis Jõulumäe etapi direktor Eido Tasalain. “Näiteks Norra U23 meistrivõistlustel oli 800 startijat, täiskasvanute medaleid jahtis 500 suusatajat.”

Skandinaavia karikavõistluste niite tõmmataksegi enim huvitatud Norrast, aga Eido Tasalain ütles, et Jõulumäel pole kuupäevade vastu midagi ja korraldada head võistlust on ikka rõõm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles