Pärnu kokad pakuvad restoranide nädalal maitseelamusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kokad valmistuvad esimeseks suvepealinna restoranide nädalaks.
Pärnu kokad valmistuvad esimeseks suvepealinna restoranide nädalaks. Foto: Silver Gutmann

Maailmas tuntuks saanud restoranide nädala traditsioon jõuab nüüd ka suvepealinna ja toimub aprilli alguses.

Idee Pärnu restoranide nädala korraldamiseks tuli ettevõtjatelt endilt. Hea võimaluse kampaania algatamiseks annavad Pärnusse hiljuti tööle asunud tippkokad, sh Eesti peakokkade ühenduse president, et edendada siinset toidukultuuri. Pärnu restoranide nädalal osaleb 18 erineva stiiliga restorani – pakutakse puhtaid põhjamaa maitseid, metsiku lääne stiilis vürtsikust, kaukaasia traditsioonidega roogi või soovi korral saab einestada hoopiski elegantses villa miljöös.

Pärnu restoranide nädalal pakuvad osalevad restoranid kahekäigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot. Pakutavad toidud on koostatud restorani a´la carte menüü põhjal, eripakkumise hind ei sisalda jooke.

Broneeringuid tuleb juba praegu hoogsasti. Ammende Villa peakoka Marko Lumera sõnul on huvi restoranide nädala vastu suur. “Kuna erihinnaga menüüd saame pakkuda piiratud koguses, siis on osa päevi selleks perioodiks juba välja müüdud. Hea meel on selle üle, et restoranide nädal meelitab külalisi, kes pole seni Ammende Villasse jõudnud ja loodetavasti saame seeläbi endale uusi püsikliente,” lisas Lumera.

Eesti peakokkade ühenduse presidendi ja Estonia Spa peakoka Rudolf Visnapuu sõnul avab Estonia Spa restoran uksed alles eeloleval suvel ja hetkel otsitakse sobivat kohta restoranide nädalal pop-up restorani avamiseks. “Me ei ole veel lõplikult otsustanud, kas teeme ajutise restorani välitelgis või kasutame restoranina spaa basseiniala. Samas saaksime süüa pakkuda ka tulevase restorani ruumides poolelioleval ehitusel, juhul kui ehitus läheb plaanitust kiiremini. See oleks ainukordne võimalus olla restorani külaliseks enne selle avamist,” lisas Visnapuu.

Pärnu restoranide nädalal osaleb ka restoran Piparmünt, kus töötab peakokana Aasta koka tiitliga pärjatud ja Eesti parimaks pullimunade küpsetajaks tituleeritud Vladimir Upeniek. “Piparmündil on restoranide nädala menüü koostamisel ja ühe toorainena kaalun just pullimunade kasutamist eripakkumise menüüs. Selle kaudu saaksime külalistele tutvustada seni vähetuntud toorainet,” selgitas Upeniek.

Restoranide nädala traditsioon on alguse saanud New Yorgist aastal 1992 ja jõudis Eestisse neli aastat tagasi. Pärnu esimene restoranide nädal toimub 4.-12. aprillil 2015, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks soovitakse seeläbi suurendada Pärnu külastatavust madalhooajal ning elavdada kohalike restoranide külastusi, kui võimalust nautida head toitu ja sõprade seltskonda.

Pärnu restoranide nädalal osalevad Ammende Villa, Tervise Paradiisi, Villa Wesseti, Rannahotelli, Strand Hotelli ja Jahtklubi restoranid, Estonia Spa pop-up restoran, restoranid Piparmünt, Embecke ja Kolhethi, samuti Trahter Postipoiss, Mahedik, Lime Lounge, Fookus, Seegi Maja, Modern Tex-Mex Margarita, Kalamajakas ja Café Grand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles