Noored korraldavad Pärnus varivalimised

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte varivalimiste valimisjaoskond. Arhiivifoto.
Noorte varivalimiste valimisjaoskond. Arhiivifoto. Foto: Priit Simson / Postimees

Täna ja homme seavad end Pärnu Keskuses varivalimiskohvikus sisse noored, kes Eesti noorteühenduste liidu eestvedamisel korraldavad juba neljandad varivalimised.

„Praegu veidi sombuses suvepealinnas avab uksed apelsinioranž varivalimiskohvik, kuhu eriti on oodatud kõik 13-17aastased noored, kes nendel riigikogu valimistel veel hääletada ei saa,“ ütles noorte varivalimiste projektijuht Eveli Jõesaar. Kohvikus saab tutvuda valimiskompassiga ja hääletada enda lemmikkandidaadi poolt.

"Teadlikuks valijaks ei sünnita, samuti ei juhtu see täisealiseks saades päeva pealt," tõdes Jõesaar. "Noorte varivalmiste peamine eesmärk on anda noortele võimalus lihtsalt ja pingevabalt osa saada demokraatia toimimise põhitalast, mis valimistel hääletamine on. Varivalimiskohvik on ideaalne viis tulla ja tutvuda vaadete, ideede ja kandidaatidega, et lõppkokkuvõttes teha teadlik valik."

Varivalmised on Eesti noorteühenduste liidu korraldatav apoliitiline kodanikuhariduse projekt. Üle-eestilise suurprojekti eesmärk on debattide, fotokonkursi ja valimissimulatsiooni abil teha noortele poliitika ja ühiskondlikud teemad mõistetavaks ja motiveerida neid tegema läbimõeldud otsuseid.

„Projekti abil saab noorte arvamus viidud avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika saaks rohkem arvestada noorte vajadustega,“ ütlesid varivalimiste korraldajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles