Pärnut külastab Gruusia suursaadik

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia vabariigi suursaadik Eestis Tea Akhvlediani.
Gruusia vabariigi suursaadik Eestis Tea Akhvlediani. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna kohtub Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Gruusia Vabariigi suursaadiku Tea Akhvlediani ja vanemnõuniku Bakur Kvaratskheliaga seoses neljandat aastat Pärnus toimuvate Gruusia päevadega.

Gruusia saatkonna esindajad külastavad Tartu ülikooli Pärnu kolledžit, kus nad kohtuvad kolledži esindajatega ja suursaadik peab loengu üliõpilastele.

Pärast kohtumist linnapeaga kohtuvad suursaadik ja vanemnõunik maavanema Kalev Kaljustega.

Gruusia päevad algasid Pärnus eelmisel reedel ja kestavad lõppeva nädala pühapäevani. Festivali raames tutvustatakse Gruusia kirjandust, muusikat, veinimaailma ja filmikunsti vahendusel sealset elu.

Gruusia päevadel esinevad oma loominguga Eesti kultuuri esindajad. Täna õhtul toimub Gruusia restoranis Kolhethi veiniõhtu, millest suursaadik osa võtab.

Suhted Gruusiaga on Eesti välispoliitiline prioriteet ja Eesti poliitiline toetus Gruusia riigile on olnud järjepidev. Gruusia avas oma saatkonna Tallinnas 2007. aastal ja Tea Akhvlediani on Eestis suursaadikuna ametis olnud 2014. aasta aprillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles