Pärnumaal käis esimesel päeval valimas 154 inimest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maakonnakeskuse valimisjaoskond asub Pärnus Papiniidu tänaval asuva Kaubamajaka aatriumis.
Pärnumaa maakonnakeskuse valimisjaoskond asub Pärnus Papiniidu tänaval asuva Kaubamajaka aatriumis. Foto: Urmas Luik

Riigikogu valimistel oli eile kella 20ks maakonnakeskustes hääletanud 5320 inimest, interneti teel on antud 29 589 häält. Pärnumaa maakonnakeskuse valimisjaoskond asub Pärnus Kaubamajaka aatriumis, kus eilse päeva jooksul hääletas 154 inimest.

Tallinna jaoskondades käis valimas 2747 ja Tartus 1363  inimest. Kõige rohkem inimesi, 424, andis oma hääle Tartu kaubamaja jaoskonnas.

Neli aastat tagasi riigikogu valimiste ajal maakonnakeskustes hääletamist ei toimunud, e-hääli oli antud kella 20ks 15 800.

Maakonnakeskuses on võimalik hääletada 22. veebruari kella 20ni sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Küll tuleb arvestada, et maakonnakeskusteski saab hääletada vaid nende kandidaatide poolt, kes on üles seatud valija elukoha järgses valimisringkonnas.  

Elektroonselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee 25. veebruari kella 18ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektroonselt või eelhääletamise päevadel 19.-25. veebruarini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui iOS-operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

1. märtsil saab hääletada ainult oma elukoha järgses valimisjaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav fotoga dokument, näiteks ID-kaart, pass, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles