Maakoolide õpilased esitasid Samoilovi luuletusi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Samoilovi luulekonkursil osalenud noored süütasid Pärnu Metsakalmistul kirjaniku haual küünla ja asetasid sinna lilled.
David Samoilovi luulekonkursil osalenud noored süütasid Pärnu Metsakalmistul kirjaniku haual küünla ja asetasid sinna lilled. Foto: Viktor Perelõgin

Eelmisel nädalal toimus Paikuse põhikoolis 20. sajandi teise poole silmapaistva Vene poeedi David Samoilovi loomingule pühendatud maakondlik iga-aastane õpilaste luulekonkurss.

Ürituse eesmärk on hoida elus mälestust suurepärasest Vene luuletajast, kes loomulikult sulandus Eesti kultuuriruumi, rikastades seda oma luule ja tõlgetega, ütles Paikuse põhikooli vene keele õpetaja Sirje Suurevälja.

Kirjanik Jaan Kross on Samoilovit nimetanud kultuuridevahelise silla ehitajaks. Oma elu viimased 15 aastat veetis kirjanik Pärnus ja on enda viimse tahte kohaselt maetud Pärnu Metsakalmistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles