Armastatud raamatutegelased pidasid sünnipäeva Liblika lasteaias

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külla tulid Kunksmoor ja Kapten Trumm.
Külla tulid Kunksmoor ja Kapten Trumm. Foto: Erakogu

Laste lemmiksündmuseks on  teatavasti sünnipäeva pidamine. Pärnu Liblika lasteaed sai veebruaris aasta vanemaks ja me tähistasime seda vahva peoga. Õpetajatel tekkis õppeaasta alguses mõte siduda lasteaia sünnipäev Edgar Valteri loominguga. Sügisel tutvusid lapsed nädala jooksul kunstniku joonistatud tegelastega ja  käisid raamatukogus Edgar Valteri näitust vaatamas. Jõuluajal oli lasteaia territooriumil Pokumaa, igal advendihommikul kuulasid lapsed saalis pokulugu ja  Pokud olid peategelasteks ka ühe rühma jõulupeol.

Peole olid kutsutud ka Edgar Valteri head sõbrad kapten Trumm ja Kunksmoor. Külaliste vastuvõtuks meisterdasid lapsed ja õpetajad saali kaunistamiseks värvilisi liblikaid, joonistasid raamatute tegelasi ning valmistasid tervislikke maiustusi. Iga rühm oli end kostümeerinud vastavalt loetud raamatule.  Suured ja väiksed Sipsikud laulsid, tantsisid ja võimlesid, soololauluga esines suur Sipsik Robert.

Väikesed maalrid  tuletasid kõigile meelde, kui imeline on värvide maailm ja Kunstnik näitas, mis värvi on lasteaia sünnipäeva kuu. Krõllid jagasid oma head tuju kuulajatega ja laulsid sellest, mida neile meeldib teha: karata, ronida, veereda ja igasuguseid kummalisi hääli teha. Kassikesed ja Kakukesed olid eelnevalt joonistanud ühistööna plakati „Mõtlemise puu”, kus samanimelised tegelased sõbralikult kõrvuti istusid ja arutlesid elu üle.  Muusikaõpetaja Sirje Sossi kirjutas  tuntud rahvalaulule uued sõnad, selle laulu esitasid Kassikesed ja Kakukesed sünnipäevalistele. Kooliminejate rühma värvilised Kõdid tutvustasid luulevormis oma päeva. Nüüd meie lapsed teavad - kui lõuna ajal magada ei taha, siis jonnipunnile tuleb kõdi kallale. Aga Kunksmoorile kõditamine küll meeldis ja Kõdidele ka! Sellel päeval ei jäänudki õpetajad esinemisest kõrvale, nad esitasid Edgar Valteri loominguga seotud popurrii lastelauludest.

Miks sünnipäev nii tähtis on? Saab palju õnnesoove, nalja ning kingitusi. Seda teadsid ka meie külalised ning jagasid igale rühmale kingituseks õnnitlusi ja tervisliku rosinakoti, lasteaiale andsid Kunksmoor ja kapten Trumm saunavihu, mille lehtedest saab kollektiiv maitsvat ja kasulikku teed valmistada. Õpetajate poolt oli maalitud tore Sipsiku pilt, kus näo asemel oli suur auk ning iga soovija võis tunda ennast korraks Sipsikuna. See tegi lastele palju nalja!

Kuid mis sünnipäev see on, kui midagi magusat suhu ei saa? Kaetud lauad kutsusid kõiki maiustama tordi ja laste valmistatud suupistetega.

Liblika lasteaia külalised soovitasid lahkudes igavuse vastu kibuvitsa – kasetee joomist ning raamatute lugemist. Omalt poolt lisame ühe mõtte – paremat asja olla ei saa, kui sünnipäevale tulla ja hõigata hurraa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles