Vene vastlad Trallimajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene vastlad Tralli lasteaias.
Vene vastlad Tralli lasteaias. Foto: Erakogu

Lasteaed Trall tähistas talve ärasaatmist lõbusa maslenitsa ehk vene vastlatega. Õhtusel ajal kogunesid lapsed lasteaia hoovi, kus neid ootasid kahe rühma, Täpsikute ja Nöpsikute poolt meisterdatud inimsuuruses õlgedest ja heinast nukk ning mõlema rühma vene rahvariietes õpetajad.

Üritus algas sellega, et räägiti maslenitsa traditsioonidest ning võrreldi neid eesti vastlapäeva traditsioonide ja tegevustega.

Lapsed said mängida erinevaid vene traditsioonilisi mänge, taustaks lõbus vene rahvuslik muusika. Kõigepealt peeti maha üks korralik padjasõda. Seejärel liiguti järgmise tegevuse juurde, kus pandi proovile laste osavus. Lapsed pidid viskama palli eesolevasse korvi. Kolmandas punktis sikutati köit. Nööri mõlemas otsas oli 4 last ning märguande peale algas võistlus, kes märgitud punktist köie üle sikutas, oligi võtja meeskond. Neljandas ehk viimases punktis sõideti mänguhobustega. Seal oli oluline täpsus, sest märke ei tohtinud ümber ajada.

Kui tegevused olid lõppenud, siis asuti põletama maslenitsa nukku, mis omakorda tekitas lastes suure elevuse ja rõõmu.

Lõbus õuetegevus vene kultuuritraditsioonidega tutvumiseks lõppes tee joomise, juurviljade ja maitsvate pannkookide söömisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles