Suigu lapsed marssisid paraadil Eesti Vabariigi auks

, Suigu lasteaia-algkooli lasteaiaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraadi juhib kaitseliitlane Ivo Kivisaar.
Paraadi juhib kaitseliitlane Ivo Kivisaar. Foto: Erakogu

Suigu lasteaia-algkooli  pere otsustas sel aastal tähistada riigi aastapäeva paraadiga.

Kell 11, pärast pidulikku kontsertaktust, kogunesid väikesed ja suured kooli ette. Lapsed olid elevil, sest kohale sõitnud Kaitseliidu auto koos vormis meestega lubas loota üllatusi.

Vallavanem Lauri Luur tegi paraadieelse ringkäigu ja küsis igalt rühmalt, kas nad on marssimiseks valmis. Saanud jaatava vastuse, suundus vallavanem „tribüünile“ tervituskõnet pidama.

Katkendi iseseisvusmanifestist esitas seejärel neljanda klassi õpilane Endri Hansar.

Pärast kõnede kuulamist andis kaitseliitlane Ivo Reimann loa alustada paraadiga. Kõige ees sammus Kaitseliidu värvides Ivo Kivisaar Eesti  lipuga, seejärel kooli- ja lasteaialapsed mürtsuva marsitakti saatel. „Tribüüni“  eest möödudes kõlasid lastele vallavanema head soovid Eesti sünnipäeva puhul.

Pärast paraadi oli soovijatel võimalus proovida, kui raske varustuse peavad kaitseliitlased rännakuks selga võtma. Lapsed olid vaimustuses kongiga sõduriautost,  sest see erines mugavast sõiduautost väga.

Oma heakskiidu paraadile andis ka ilmataat, kes kostitas meid päikeselise päevaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles