Sõpruslinnu ühendab armastus tantsu vastu

, Tuurit-Tuuriti liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahvatantsukorüfeed kiitsid Tuurit-Tuuriti treenereid, et lavailu kõrval on kollektiivi tantsudes säilinud Eesti pärimuskultuur.
Läti rahvatantsukorüfeed kiitsid Tuurit-Tuuriti treenereid, et lavailu kõrval on kollektiivi tantsudes säilinud Eesti pärimuskultuur. Foto: Üllar Jõgi

Kõik algas sellest, et Pärnu kauaaegse sõpruslinna Jelgava kultuuriinimesed tantsuansamblist Lielupe saatsid Pärnu linnavalitsusele kutse sooviga näha Lätis Jelgavas traditsioonilisel ja kõrgetasemelisel rahvatantsuüritusel meiegi linna kollektiivi.

Pärnu linna rahvakultuuri peaspetsialist Alli Põrk usaldas Pärnu ja tegelikult kogu Eesti esindamise seekord meile, rahvatantsurühmale Tuurit-Tuurit. Kutse väärtust tõstab tõik, et siiani on nimetatud tantsukontserdile väljastpoolt Lätit kutsutud vaid mõni kollektiiv.

Tänavu esines meiega kokku seitse kollektiivi. Organiseerijate kinnitusel pääsevad Jelgava kontserdi „Tants on meie armastus“ raames lavale vaid Läti parimad rahvatantsuansamblid. Seekord astusid üles sellised kõrgetasemelised ansamblid nagu Daiļrade, Dancis, Gatve, Lielupe, Rotaļa ja Teiksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles