Vändra valla aastate teo tegi Mari-Ann Pert

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiera koolis õpetajatööd alustanud ja Juurikaru põhikoolist direktorina pensionile jäänud Mari-Ann Pert on andnud oma panuse maalaste harimisse ja paikkonna arengusse ning vääris Vändra valla kõrgeima tunnustuse – aastate tegu.
Võiera koolis õpetajatööd alustanud ja Juurikaru põhikoolist direktorina pensionile jäänud Mari-Ann Pert on andnud oma panuse maalaste harimisse ja paikkonna arengusse ning vääris Vändra valla kõrgeima tunnustuse – aastate tegu. Foto: Urmas Luik

Väikesesse Võiera külla Pärnu jõe ääres on hingelisi jäänud üle nelja korra vähem, kui omal ajal oli kohalikus koolis lapsi, keda õpetas Mari-Ann Pert. Põline pedagoog, kellele Vändra vallavolikogu omistas kõrgeima tunnustuse – aastate tegu.

Selle eest, et 1960. aasta sügisel kodukülas esimest korda klassi ees seisnud noor õpetaja jätkas Juurikaru koolis, kuni tegi direktori koha vabaks oma järeletulijale.

Direktor Perdi aega meenutatakse Säästla külas Juurikarul kui algkoolist põhikooliks kujunemise ja maja põhjaliku remondi, võimla ja abihoone ehitamise aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles