Politsei aitab Pärnu lahel abivajajaid hüdrokopteriga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimus hüdrokopteri kasutuskoolitus ja tutvustus Pärnu politseijaoskonna merepäästjatele.
Eile toimus hüdrokopteri kasutuskoolitus ja tutvustus Pärnu politseijaoskonna merepäästjatele. Foto: Politsei

Eilsest on Pärnu politseijaoskonna varustuse hulgas hüdrokopter, mis lihtsustab oluliselt inimeste päästmist rasketes jääoludes.

Eile said Pärnu politseijaoskonna ametnikud katsetamiseks hüdrokopteri, mis jääb Pärnumaale jää sulamiseni. Kuigi tänasest kehtib Pärnu lahe jääl liikumiskeeld, on merepäästjad ja hüdrokopter ööpäevaringses valmisolekus. Politseinikud teavitavad peamistes jäälemineku kohtades inimesi kehtima hakanud keelust.

Pärnu politseijaoskonna merepääste patrullide tööd koordineeriva Erki Timuski sõnutsi on merepäästjatele katsetamiseks antud hüdrokopter prototüüp. Lähitulevikus peaks jõudma samasugune masin Pärnu politseijaoskonna varustuse hulka.

„Pärnu laht on oluline tõmbekeskus kalastajatele nii Eestist kui Lätist, mistõttu on rahvast ja liikumist jääl väga palju. Keerulised jääolud toovad endaga kaasa igal aastal õnnetusi. Just rasketes jääoludes abivajajateni jõudmisel on hüdrokopter üks tõhusamaid vahendeid,“  ütles Timusk.

Tänasest ei tohi Pärnumaal merejääl sõita kõrgema kui A-kategooria mootorsõidukiga. Peale selle on keelatud liikuda rannast kaugemale kui poolteist kilomeetrit. Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba. Keelu kehtimise ajal tagab politsei jätkuvalt valmisoleku päästetöödeks. Möödunud nädalal vajas Pärnu lahel abi neli kalurit, kelle ATV vajus läbi jää, ja laupäevast on kadunud üks kalastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles