Valimispäeval saab hääletada elukohajärgses jaoskonnas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisurn.
Valimisurn. Foto: Urmas Luik

Riigikogu valimiste päeval, 1. märtsil on võimalik hääletada vaid elukohajärgses valimisjaoskonnas. Pärnu linnas on 11 valimisjaoskonda.

„Juhime tähelepanu asjaolule, et alates eelmisest aastast muutusid Pärnu linnas valimisjaoskondade piirid: varasema 14 asemel on alates 2014. aastast valimisjaoskondi 11,“ ütles Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

Valimisjaoskondade asukohad 1. märtsil on: valimisjaoskond nr 1 Vana-Pärnu keskuses (Jannseni 39), valimisjaoskond nr 2 Ülejõe gümnaasiumis (Tallinna maantee 40a), valimisjaoskond nr 3 Nooruse majas (Roheline 1b), valimisjaoskond nr 4 Rääma põhikoolis (Raba 3), valimisjaoskond nr 5 Liblika tänava lasteaias (Liblika 1a), valimisjaoskond nr 6 Hansagümnaasiumis (Kooli 13), valimisjaoskond nr 7 Vanalinna põhikoolis (Nikolai 26), valimisjaoskond nr 8 Vene gümnaasiumis (Tammsaare puiestee 30), valimisjaoskond nr 9 ühisgümnaasiumis (Mai 3), valimisjaoskond nr 10 Mai keskuses Ranna raamatukogus (Papiniidu 50) ja valimisjaoskond nr 11 Raeküla Vanakooli keskuses (Lembitu1).

Valimisjaoskonnas nr 7 Vanalinna põhikoolis saavad hääletada needki, kelle elukoha andmed on rahvastikuregistrisse kantud vaid Pärnu linna täpsusega.

Kui terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu ei ole võimalik hääletada valimispäeval hääletamisruumis, saab taotleda hääletamist kodus.

Valima minnes palume valijakaardilt järele kontrollida oma elukoha järgne valimisjaoskond ja kindlasti võtta kaasa isikut tõendav dokument (kas pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus). Valijakaarti ei pea kaasas olema.

2015. aasta riigikogu valimised on XIII riigikogu korralised valimised.

Informatsioon 2015. aasta riigikogu valimiste ja valimisjaoskondade kohta on kättesaadav vabariigi valimiskomisjoni ja Pärnu linna kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles