Juhtkiri: E- ja eelhääletuse võidukäik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänavuste riigikogu valimiste eelhääletusel osales 296 109 valijat, mis moodustab 33 protsenti valijate üldarvust. Neli aastat tagasi olid näitajad 250 043 ehk 27,4 protsenti, mis näitab nii e- kui eelhääletamise populaarsuse kasvu.

See on halb uudis Keskerakonnale ja Edgar ”Kolmandik Sulas“ Savisaarele. Möödunud kord näitas, et parlamendierakondade hulgas oli Keskerakonnale antud e-häälte arv kõige väiksem. Üks põhjusi peitub kindlasti selles, et Keskerakonna valija ei ole arvutiinimene. Teine põhjus on Keskerakonna sihikindlas vastutöös ja e-valimiste halvustamises. Meenutagem, et just keskerakondlik Tallinna linnavalitsus otsis lombi tagant pihutäie e-valimiste ”eksperte“, kes on põhimõtteliselt sellise valimisviisi vastu. Nii polnudki kuigi raske saada neilt soovitud suunitlusega kokkuvõte ja hinnang Eesti e-valimistele.

Lisagem sedagi, et kõik e-valimiste nii-öelda väärkohad, mis välisjälgijad esile tõid, lõid Eesti andmeside spetsialistid pihuks ja põrmuks. Keskerakonna pühendunud vastutööle vaatamata huvitab Eesti e-valimiste kogemus üha rohkemaid riike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles