Kirsitubakas ja Texase “Tõde ja õigus”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Linklateri “Poisipõli” oli Ameerika filmiakadeemia auhindade jagamisel nominent parima filmi, re˛issööri, mees- ja naiskõrvalosa, originaalkäsikirja ja montaa˛i kategoorias. Oscari pälvis ainsana Patricia Arquette (pildil) naiskõrvalosa eest.
Richard Linklateri “Poisipõli” oli Ameerika filmiakadeemia auhindade jagamisel nominent parima filmi, re˛issööri, mees- ja naiskõrvalosa, originaalkäsikirja ja montaa˛i kategoorias. Oscari pälvis ainsana Patricia Arquette (pildil) naiskõrvalosa eest. Foto: promo

Rahvas vajab ekraanilugusid ja raamatuid, kus pole meelega haigettegemisi ega pervosid.

Üllatavalt arvukad saalitäied kogunevad vaatama „Poisipõlve“ ja „Kirsitubaka“ laadis lugusid – inimeste kõrvutikulgemisi, kus nende üksildase tiksumise jälgimiseks on lahedasti aega võetud. Filmide sünnimaaga korrelatsioonis: suures Ameerikas kümme aastat, Eestis päevi.

“Poisipõli” kujutab endast oma ligemale kolmetunnilise vaatlusega Texase „Tõde ja õigust“. Näitlejaid on filmitud kümme aastat. Kadudeta! Või kui kadusid on, ei saa me neist teada: poja-tütre-ema ühise edenemise lukku on kinnistunud need, kes võidukalt teisele kaldale kroolisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles