Väärtustada tuleks iga õppijat

, Pärnu linna haridusnõunik 2008–2015
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänu päris headele tugisüsteemidele oleme Pärnus saanud väljalangevuse põhikoolist üsna väikeseks. Suuremad probleemid on gümnaasiumidest välja langemisega ja sellega tuleb koolidel kindlasti tegelda.

Oma nüansi annavad väljalangevusele minu arvates eri arusaamad gümnaasiumihariduse kvaliteedist. Kas gümnaasium on ainult neile, kes pärast kooli lõpetamist suunduvad ülikooli, või neilegi, kes jätkavad kutseõppes? Esimene suhtumine põhjustabki väga palju väljalangemisi. Ometi on kutseõppes erialasid, mida ei saa õppima asuda gümnaasiumi lõputunnistuseta, aga just neid noori ei kipu meie gümnaasiumid endale õppima ootama.

Endiselt mõjuvõimas on meil avalikus meedias gümnaasiumide reastamine, mis minu arvates on esimene koolist välja langemise põhjustaja. See mõjutab õpetajate töösuundi, tunnustust, mistõttu laps/noor jääb paraku tagaplaanile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles