Noored pered unistavad oma kodust ja aiamurust

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen on üürikorteriga Hirvelas väga rahul, sest kõik asub käe-jala juures.
Helen on üürikorteriga Hirvelas väga rahul, sest kõik asub käe-jala juures. Foto: Ants Liigus

Noorte perede koduvaliku määrab majanduslike võimaluste kõrval eestlaslik unistus oma kodust ja aiamurust, mille juurde kuulub elementaarne taristu – paljudele realiseerub see mõte pigem Pärnu külje all kui Pärnus.

Heleni pere kolis Pärnu külje alla septembris. Varem elati Tartu lähedal külas. Helen töötab klienditeenindajana, tema elukaaslane metsanduses. Elukoha muutuse võttis pere ette töökohtade pärast: kaalumisel olid Pärnu ja Saaremaa.

Mõlemas kandis elab noortel sugulasi. Pärnu kasuks langes valik seepärast, et siin on rohkem tööd pakkuda. Esmalt oli mõte osta linna kahetoaline, kuid nappis raha laenu sissemakseks. Kolmetoaline üürikorter Hirvelas sobis ideaalselt: kodu asub linnakärast eemal roheluses, lasteaed ja -hoid on kohe sealsamas nagu noore ema töökohtki. Pere liikmed on kirjas Sauga valla elanike registris. Kuna vallakeskuses töötab kauplus, pole linnas vaja tihti käia ja nii saab noor pere autota hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles