Kommentaar: Töökohad toovad noored pered Pärnusse

Romek Kosenkranius
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Esiteks vajab iga noor töökohta, et oma peret ülal pidada. Seetõttu pöörame väga palju tähelepanu töökohtade loomisele ja nende valiku mitmekesisusele.

Viimastel aastatel on eelistatud kõrgemat lisandväärtust loovad töökohad, mis võimaldavad maksta kõrgemat töötasu. 2014. aasta maksumaksjate muutus Pärnumaal oli positiivne: 2013. aasta detsembris oli Pärnu linnas 16 844 maksumaksjat, aasta hiljem 17 026 maksumaksjat. Maksutulu tõus Pärnu linnas on pea kümnendik, mis näitab, et linnakodanike töötasu on hakanud suurenema.

Loomulikult loovad töökohti ettevõtjad, aga linn saab töökohtade teket soodustada ja investeeringute maandamisele Pärnusse kaasa aidata. Hea näide on 1,4 miljoni eurone investeering Loode-Pärnusse, kus praegu tegutseb seitse ettevõtet. Kohe tuleb juurde kolm ettevõtet ja kolme aasta jooksul peaks sinna piirkonda tekkima kokku üle 200 töökoha. Toetame väikeettevõtjaidki linna ettevõtlusprogrammide kaudu, et noortel oleks oma ettevõtlusega kergem alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles