Pärnakad osalesid Aserbaidžaani telemälumängus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkond Azerbaidžaanis Bakuus telemälumängu „Breyn Rinq“ salvestusel.
Eesti võistkond Azerbaidžaanis Bakuus telemälumängu „Breyn Rinq“ salvestusel. Foto: Erakogu

Pärnumaal Paikusel elav kuuekordne Eesti mälumängu meister Jaan Allik käis koos telemängu „Mis? Kus? Millal?“ Eesti versiooni osaliste – Pärnu linnavolikogu esimehe Andrei Korobeiniku, Hannes Rummu ja Valeria Müürsepaga Aserbaidžaanis populaarse telekilva sõsarsaate „Breyn Rinq“ (“Brain Ring”) maailmameistrivõistlustel, kus 12 võistkonna hulgas jõuti nelja parema sekka.

Alliku sõnutsi osales peale tuntud telemälumängurite kaks Tallinna mälumängurit: Jekaterina Arhipova ja Aleksandr Vedehhin. Võistlustele satuti, kuna Kanal 2-le esitas vastava kutse korraldusmeeskond. Need oli teised rahvusvahelise mälumängu „Brain Ring“ karikavõistlused Aserbaidžaani presidendi Ilham Alijevi karikale ehk “Brain Ringi” mitteametlikud maailmameistrivõistlused. Osalesid 11 riigi – Venemaa, USA, Saksamaa, Usbekistani, Türkmenistani, Moldova, Ukraina, Valgevene, Gruusia, Eesti, Aserbaidžaani ja eraldi Bakuu võistkond (eelmisel aastal võtsid turniirist osa ka Iisraeli ja Läti koondis).

Alliku jutu järgi loeti eestlasi ilmselt autsaideriteks, kuid kui kahes esimeses mängus löödi eelkõige tänu kapten Korobeiniku hiilgemängule auti favoriidiks arvatud Bakuu koondis ja USA esindus ja pääseti poolfinaali Valgevene vastu, hakati neid tõsisemalt võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles