Pärnumaal valitakse riigikogu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna valitakse Pärnumaal riigikogu, kõik valimisjaoskonnad on avatud 9-20. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha jaoskonnas.

Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument (näiteks pass, isikutunnistus, juhiluba, pensionitunnistus), millel on isiku nimi, sünniaeg või isikukood ja foto. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta.

Hääletamissedelile tuleb selgelt ja arusaadavalt kirjutada kandidaadi number. Elektrooniliselt antud häält valimispäeval enam muuta ei saa.

Täna toimub ka kodus hääletamine. Kui valija terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu ei saa hääletada hääletamisruumis, võib taotleda hääletamist kodus. Selleks esitab valija oma elukohajärgsele valla- või linnavalitsusele või jaoskonnakomisjonile kirjaliku taotluse kella 14ni.

Kolmapäeval lõppenud riigikogu valmiste eelhääletamisel osales Pärnumaal 7289 inimest, mis on 11,1 protsenti maakonna valijatest. Kokku on Pärnumaal valijaid 65 557.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles