Pärnu Postimehe ajakirjanikud Indias: Igaühel on oma India

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Roosaar

Hendrik Relve rääkis raadiosaates “Kuula rändajat”, et erinevatel külastajatel võivad Indiast jääda väga erinevad mälestused. See on tõsi – erinevad osariigid, aastaajad, reisimisviisid jpm jätavad sellest riigist väga erineva mulje. Ka mina ei tundnud Relve kirjeldatud India rongiliiklust ära, sest enda kogemused olid teistsugused.

India ongi riik, mis ettekujutusi ja eelarvamusi ümber lükkab. Kui arvate, et kogu maailmas elatakse enam-vähem samamoodi nagu Euroopas, tasub Indias kindlasti ära käia. Saadud kogemusega on teistes Aasia riikides juba tunduvalt lihtsam.

Ajakirjanik Teet Roosaar olid koos abikaasa Vestega 31. jaanuarist 27. veebruarini Indias. Tema seiklusi, mis läbivad pealinna Delhit, püha linna Varanasit, Budhha virgumise paika Bodh Gayas, Kochit, Allepeyd, Varkalat ja Munnarit, saab järgida portaalis Seljakotirändur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles