Õpilaste kõnevõistluse võitis Veera Huovinen Koidula gümnaasiumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veera Huovinen.
Veera Huovinen. Foto: Madis Sinivee

Põltsamaal peetud vabariikliku gümnaasiumiõpilaste kõnevõistluse "Kuldsuud Põltsamaal 2015" võitis Veera Huovinen Pärnu Koidula gümnaasiumist.

Teise koha saavutas Põltsamaa ühisgümnaasiumi õpilane Linnet Puskar ja kolmanda koha sai Taavi Teevet Orissaare gümnaasiumist, teatasid võistluse korraldajad.

Põltsamaa ühisgümnaasiumi aulas peetud võistlusel astus üles 16 osalejat, kes esitasid esimeses voorus 5-7 minuti pikkuse kõne kodus ette valmistatud teemal. Teises voorus tuli koostada ja esitada kaheminutiline lühikõne žürii poolt välja pakutud teemal. Valida sai teemade vahel "Ärge küsige, mida riik saab teha teie jaoks, vaid küsige, mida teie saate teha oma riigi jaoks", "Kas eesti keel või  eesti meel?" ja "Tee mäkke ja mäest alla on üks ja seesama tee".

Kõnelejaid hindas žürii, kuhu kuulusid avaliku esinemise koolitaja Härmo Saarm, haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna asejuhataja Riina Koolmeister, Kuldsuu 2014 Triinu Bergmann ja emakeeleõpetaja Krista Kõrgesaar.

Pärast võistlust alustas tööd 14. kõnelaager,  kus osales sada noort Viljandist, Pärnust, Tartust, Sillamäelt, Varstust, Haapsalust, Luualt, Põlvast ja Põltsamaalt.

Avaliku esinemise põhitõdesid tutvustas motivatsioonikoolitaja Harald Lepisk. Hingamis- ja hääleharjutusi, etüüdide loomist ning pingete maandamist õpetasid sel aastal näitlejad Liis Lass, Märt Pius, Priit Strandberg, Veiko Porkanen, Argo Aadli ja Kristjan Üksküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles