Pärnu kunstiolümpiaadil selgusid parimad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palett.
Palett. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti kolmanda kunstiolümpiaadi Pärnu piirkonnavoorus näitas oma teadmisi ja oskusi kunstist üheksa põhikooli- ning kuus gümnaasiumiõpilast.

Põhikooliosas sai esikoha Pärnu Kuninga tänava põhikooli 9. klassi õpilane Madli Pajos (õpetajad Kristel Pajos ja Kaja Rinaldo). Teise koha saavutas Raeküla kooli 8. klassi õpilane Mirell Kell (Margit Toim) ja kolmanda koha Teresa Pulk Sütevaka humanitaargümnaasiumi 9. klassist (Ave Ojaberg).

Gümnaasiumiosas läks esikoht Sütevaka 11. klassi õpilasele Andres Reimannile (EddaTeearu ja Kristel Kallau). Teiseks tuli Koidula gümnaasiumi abiturient Joonas Timm (Heleri Saks) ja kolmandaks ühisgümnaasiumi lõpuklassi õpilane Kristlyn Liier (Marika Ristmäe).

Pärnu kunstiõpetajate ühenduse esimehe Edda Teearu ütlust mööda koosnes kunstiolümpiaad kolmest osast. Teooriaküsimused sisaldasid kunstimõisteid, seoseid kunstiajaloost, küsimusi Eesti kunstikultuurist ja meedias kajastatud kunstisündmustest.

„Õpilaselt eeldati vastuseid kunstimõistetele, kunstnike loomingu tundmist, õigete seoste loomist, funktsionaalse lugemise oskust, kujutamisoskust,“ loetles Teearu.

Põhikoolide parimad teooriatundjad olid Madli Pajos, Mirell Kell ja Teresa Pulk.

Gümnaasiumiosas oli teoorias parim Andres Reimann.

Olümpiaadi teine osa oli praktiline loovtöö, mille teema oli põhikooliosas „Mina ja sotsiaalmeedia“ (ohud ja võimalused). Gümnaasiumiõpilased pidid kujundama reljeefse pildi, mille teema oli „Inimene ja tehnoloogia“, ning lisama tööd selgitava teksti.

Žürii koosseisus Alar Raudoja, Mati Sutt ja Andrus Jõhvik hindas põhikooli parimaks Mirell Kelli ja gümnaasiumi sisukaimaks Andres Reimanni loovtöö.

Olümpiaadi kolmas osa – muusika-aastaga seotud omaloominguline töö – oli valminud kodus. Põhikooliõpilased pidid joonistama karikatuurse interpretatsiooni Alide Dahlbergi „Mutionu peost“. Parima omaloomingulise töö autor oli Maria Kallau (õpetaja Kristel Kallau).

Gümnaasiumiõpilased pidid looma interpretatsiooni Arvo Pärdi loomingust ja parim oli taas Andres Reimann.

Kunstiolümpiaadi lõppvoor toimub 25. aprillil Tallinnas ja Pärnut esindavad õpilased selguvad märtsi jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles