Juhtkiri: Head teed, Toomas Kivimägi!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Riigikogu valimiste seekordne absoluutne võitja Pärnumaal oli Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kes mitte ainult ei võtnud isikumandaati, vaid kogus lausa rekordilise hulga hääli, mis pani tulevikuks uue väga tugeva märgi maha.

Vaevalt Kivimägile antud häälte taga oli soov temast lahti saada, see on väga veider mõtteviis. Hääled näitavad toetust eelkõige isikule ja samal ajal Reformierakonna poliitikalegi, mitte mingit protestivaimust kantud kombineerimist. Võitjate üle kohut ei mõisteta ja selleks pole põhjustki.

Kindlasti võib end Pärnumaal võitjana tunda EKRE esinumber Mart Helme, kes kogus tuhatkond häält vähem kui Kivimägi, kuid tuhatkond häält rohkem kui Keskerakonna esinumber Kadri Simson. Kuigi IRLil läks üle-eestilises kokkuvõttes üpris kehvasti, võib end võitjaks lugeda Andres Metsoja, kes edestas erakonnakaaslast Annely Akkermanni – teda võib n-ö suurtest tegijatest lugeda suurimaks kaotajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles