Rääma kooli rammumehed katsusid jõudu

, Rääma kooli direktori asetäitja noorsootöö alal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel esmaspäeval toimus Pärnu Rääma põhikoolis esimest korda üritus Rääma Rammumees, kus poisid katsusid muu hulgas jõudu naisekandmises ja raskuste tõstmises.

Rammumehe üritus toimus neljas osas. Esimesena võtsid mõõtu Rääma kooli 1. klasside poisid ja Liblika tänava ja Männipargi lasteaia sügisel kooli minevad poisid.

Väikestele olid ülesanded ja raskused kergemad, näiteks pidid poisid tõstma kolmekilost hantlit. Kui päris rammumehed sikutavad enda järel autosid, siis väikesed rammumehed vedasid topispalle täis kotti. Enim elevust ja kilkeid tekitas naisekandmise võistlus, kus, klassiõde või rühmakaaslane seljas, tuli läbida lühike distants.

Võistlus oli tasavägine, aga lõpuks selgitati välja kaks tugevamat mõlemast lasteaiast ja üks rammumees 1. klasside seast. Et tüdrukutel igav ei oleks, õpetas tantsuõpetaja Ulla Helin-Mengel neile samal ajal, kui poisid jõudu katsusid, selgeks tantsu, mille nad enne autasustamist poistele ette kandsid. Nii poisid kui tüdrukud said kaela šokolaadimedalid.

Edasi toimus rammumehe võistlus 8. klassi õpilaste Merilin Kask ja Annabel Idvandi eestvedamisel, kes korraldasid koolikaaslastele ürituse oma loovtööna. Võisteldi kolmes vanuseastmes: 2.-4. klass, 5.-6. ja 7.-9. klass.

Neidude mõeldud ülesannete sekka kuulusid veepudeleid täis kasti sirgete kätega ülevalhoidmine, autokummi ja sangpommi tõstmine ning klassiõe kandmine. Ka vanemate õpilaste seas tekitas kõige rohkem rõõmu klassiõe kandmine.

Vanuseastmeti olid raskused erinevad. Füüsiliselt kõige raskem ülesanne oli 16kilose sangpommi tõstmine, milles 49 tõstega püstitas ürituse rekordi 8. klassi noormees. Tüdrukud said võistluse korraldamisega erakordselt hästi hakkama, ülesanded olid korralikult läbi mõeldud ja arusaadavad.

Rääma kool sai endale kokku viis rammumeest, keda autasustati uhke karikaga. Rääma Rammumees toimub tõenäoliselt järgmisel aastalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles