Algatusrühm Sindi Pais ei mõtle laialiminekust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Soll on olnud võitluses Sindi paisu kaladele läbipääsetavaks muutmisel väsimatu ega kavatse järele anda enne, kui paisutamm on likvideeritud või muudetud kaladele 100protsendiliselt läbipääsetavaks mõnel insenertehnilisel viisil.
Hans Soll on olnud võitluses Sindi paisu kaladele läbipääsetavaks muutmisel väsimatu ega kavatse järele anda enne, kui paisutamm on likvideeritud või muudetud kaladele 100protsendiliselt läbipääsetavaks mõnel insenertehnilisel viisil. Foto: Urmas Luik

Ehkki riik sõlmis kokkuleppe Sindi paisutamm AS Rajult osta ja sellega peaks lõppema viisteist aastat kestnud vägikaikavedu paisule elektrijaama ehitamise nimel või paisu kaladele läbipääsetavaks muutmisel, ei kavatse rahvaalgatusrühm tegevust lõpetada.

Tänavu novembris seitsmeaastaseks saava rahvaalgatusrühma Sindi Pais looja ja eestvedaja Hans Soll kinnitas, et seni, kuni kalade läbipääs Sindi paisutammist ülesvett pole muudetud sajaprotsendiliselt takistustevabaks, algatusrühm oma protestiaktsioone ei lõpeta.

“Sindi paisuomandi muutmise akt on kiitust vääriv poliitiline suursündmus,” hindas Soll keskkonnaministeeriumi otsust paisurajatised AS Rajult osta. “Samal ajal pole eesmärk saavutatud enne, kui paisutamm on likvideeritud ja asendatud looduslähedase kärestikuga.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles