Kaks Vändrat + Tootsi = üks Vändra vald

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra vallavanem Jaanus Rahula ennustab keerulist, kuid tulemuslikku ühinemisläbirääkimiste perioodi Vändra alevi ja Tootsi vallaga.
Vändra vallavanem Jaanus Rahula ennustab keerulist, kuid tulemuslikku ühinemisläbirääkimiste perioodi Vändra alevi ja Tootsi vallaga. Foto: Urmas Luik

Kui ühinemisläbirääkimised saavad rohelise tee ja leping käed alla, on Pärnumaal 2017. aasta oktoobrivalimiste järel väljaspool Pärnut 16 omavalitsust, sest kaks Vändrat pluss Tootsi võrdub üks Vändra vald.

Moodustuvas suures ehk 647ruutkilomeetrises Vändra vallas on umbkaudu 6000 elanikku, kellest veidi alla poole elab Vändra alevis kui piirkonna tõmbekeskuses.

Liitumisläbirääkimiste algataja on Vändra vald, mille juhid – vallavanem Jaanus Rahula ja volikogu esimees Tarmo Lehiste – on hoopis teise suuna mehed võrreldes eelmistega, kes kinnitasid, et vabatahtlikult nad kaosesse ei roni. Peeter Reimanni juhitud vallavalitsuse proovikivi oli 2009. aastal ühinemine Kaisma vallaga, mispeale liitumislepingu sõnastus tekitas tugeva järellainetuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles