Lapsed õpivad väärtustama puhast elukeskkonda

, Vanalinna põhikooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli lapsed käisid Soomaal talvisel õpperajal.
Vanalinna kooli lapsed käisid Soomaal talvisel õpperajal. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikooli 1.–3. klasside õpilased osalevad keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialisti Merike Palginõmme juhendatud talvistel õppepäevadel Soomaal, et koprarada läbides õppida tundma selle loomaliigi näitel, millised on ühe organismi elupaiganõudlused.

Õppepäeval omandavad õpilased oskuse leida loodusest kopra tegevuse jälgi; õpivad leidma seoseid kopra ja teiste organismide vahel ja väärtustama puhast elukeskkonda.

3.a klassi õpilased Jete-Miia Piiriste, Minni Joanna Keedus, Greitlin Hanson, Emma Lotta Meeksa, Ranel Kuusik ja Oscar Puusild jagavad oma muljeid.

„Esmaspäeva hommikul sõitsime Soomaale uurima, kuidas koprad elavad. Juba kooli juurest sõitu alustades olime õpihimulised loodusteadlased. Teel olles nägime hallvareseid, kodutuvisid ja tihaseid. Metsaservas kohtusime kolme metskitse ja ühe rebasega.

Kohale jõudes ootas meid looduskeskuses lahke majaperenaine. Enne õpperajale asumist tegime lähemat tutvust peategelase, kopra endaga. Saime teada, et kobras on kasulik paljudele loomadele. Kopral on palju jõudu ja tarkust. Kopraperel on pesakuhilas mitu ruumi. Suurt uudistamist pakkus kopra ehitatud tamm.

Õpperada läbides mängisime toredat loomade äraarvamismängu. Kuna oli just lund sadanud, saime uurida mingi, orava ja halljänese jälgi ning nende toimetamisi. Veel saime teada, et vana mahalangenud tamme tüvi on korteriks putukatele, lindudele ja paljudele seentele. Vahva oli kuulata õpetaja Merikest ja saada uusi teadmisi. Aitäh toreda päeva eest!“

Õppereise rahastab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles