Kaelase mõis jääb lasteta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelase mõisas on kool töötanud 1929. aastast. Häärber Enge jõe kaldal on uuesti üles ehitatud pärast seda, kui 1905. aastal mässulised talupojad sellele tule otsa panid.
Kaelase mõisas on kool töötanud 1929. aastast. Häärber Enge jõe kaldal on uuesti üles ehitatud pärast seda, kui 1905. aastal mässulised talupojad sellele tule otsa panid. Foto: Ants Liigus

Kaelase kool on sulgemisotsuse ootel, ettepaneku selleks tegi haridus- ja teadusministeeriumile 18 õpilase ja 25 töötajaga kooli tulevikku arutanud hoolekogu.

“Kooli juhtkonna ja hoolekogu hinnangul on õpilaste arvu vähenemine põhjustatud eelkõige asukohast, kooli õppetegevusega on kõik korras, kuid on igati loomulik, et pered soovivad oma lapse panna kooli võimalikult kodu lähedal,” vahendab haridus- ja teadusministeeriumi seisukohta kommunikatsiooniosakonna konsultant Asso Ladva.

Halinga valda Aasa külla sõidavad lapsed kooli 20 kuni 220 kilomeetri kauguselt, bussiühendus Kaelase mõisa juurde ei vasta vajadustele ja lapsed peavad viibima terve nädala koolis ning elama õpilaskodus. Õpilastest kolmandik on Pärnumaalt, ülejäänud teistest maakondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles