Algkoolide arv väheneb nelja võrra

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavassaare alevis tuleb lasteaia ja koolimaja aia värav ümber teha, sest algkool töötab seal viimast õppeaastat.
Lavassaare alevis tuleb lasteaia ja koolimaja aia värav ümber teha, sest algkool töötab seal viimast õppeaastat. Foto: Urmas Luik

Laste käest ei küsi keegi, kas nad tahavad teise kooli minna. Otsuse teevad suured inimesed, need, keda nende isad-emad valisid vallavolikokku ja kes teavad, et riik surub koolipidajad oma palgapoliitikaga alasi ja haamri vahele.

Pealinnas Stenbocki majas eraldab valitsus küll toetusfondist üldhariduskoolide ülalpidamise raha, kuid rõhub koolivõrgu korrastamise vajadusele ja õpetajate ametikohtade arvu kooskõlla viimisele kahaneva õpilaste hulgaga.

Omavalitsused maksavad peale, et oma koole hoida, kuid ükskord on otsustamise aeg. Sel kevadel heliseb koolikell viimast korda Audru vallas 13 õpilasega Aruvälja ja 12 õpilasega Lavassaare algkoolis, Paikuse vallas 13 õpilasele Seljametsa ja Are vallas 12 õpilasele Suigu algkoolis. Maakonna algkoolide arv kahaneb kümnelt kuueni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles