Kilingi-Nõmme jahipiirkonnas saab eramaaomanik hüvitist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) jahilubade ostueesõiguse enampakkumisel tõusis keskmine makstav tulu jahimaa hektari kohta 3 euro 62 sendini, mis on ligikaudu 40 protsenti rohkem kui aasta varem.

RMK teenis enampakkumisega üle 280 000 euro, mida jagatakse jahipidamist lubavate eramaaomanikega. Kilingi-Nõmme jahipiirkonnas makstakse ühe hektari jahimaa kasutuse eest eramaaomanikule 2 eurot 83 senti, seega vähem kui Väätsa (5,46) ja Kuressaare (6,21) jahipiirkonnas.

RMK sõlmib eramaa kasutamiseks omanikega leppe. RMK hallatavates jahipiirkondades tuleb eramaa jahindusliku kasutamise nõusolekust teatada e-kirjaga ja märkida kinnistu või katastriüksuse ja arveldusarve number. Maaomanikud, kes soovivad ise väikeulukijahti pidada või korraldada ja kelle maaomand asub RMK hallatavas jahipiirkonnas, saavad taotleda väikeuluki jahilube tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles