Rüütli tänaval põrkuvad teravalt äri- ja muinsushuvid

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänavale avanev kunagise Bastioni kaupluse fassaad küll vihjab, ent ei anna tegelikku aimu sellest, mis toimub nende seinte vahel ja väikses sisehoovis.
Rüütli tänavale avanev kunagise Bastioni kaupluse fassaad küll vihjab, ent ei anna tegelikku aimu sellest, mis toimub nende seinte vahel ja väikses sisehoovis. Foto: Ants Liigus

Kust jookseb piir säilitamisele kuuluvate muinsuskaitseliste väärtuste ja ehitustegevuse majandusliku tasuvuse vahel – see on küsimus, mis seoses Rüütli tänaval laguneva Bastioni kaupluse hoone ja selle kõrval lääpa vajunud puuosmikuga jõudis taas linna muinsuskaitse komisjoni lauale.

Aluseks hoonete omaniku, ettevõtja Indrek Stahli tellimusel arhitekt Margit Kõrtsu koostatud detailplaneering, mis laias laastus näeb ette vana puitmaja mahalõhkumist ja selle asemele uue, Bastioni kaupluse majaga ühenduses oleva hoone rajamist. Bastioni hoone renoveeritaks, ehitataks hoovi arvelt laiemaks ja 1,2 meetri võrra kõrgemaks.

Eesmärk on rajada omanäoline kultuuri- ja ostukeskus, mille katuse alla mahuksid nii käsitöömeistrite eluruumid kui nende müügi- ja tööpinnad. “Lapiteki tegemine või leiva küpsetamine,” nimetas Stahl mõne olemuselt Rüütli tänavale sobiva inimtööga väärtustatud väiketootmisharu. “Mul on palju selliseid tuttavaid, kes oleksid huvitatud,” on tal võimalikud kundedki. Ent see kõik on oleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles