Peeter Paan viib kogu pere fantaasiamaale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Peeter Paan ja Valge Lind Wendy".
Stseen lavastusest "Peeter Paan ja Valge Lind Wendy". Foto: Siim Vahur

Endla teatris esietendub homme muusikaline suurlavastus, mis põhineb lastekirjanduse klassikaks saanud lool Peeter Paanist – poisist, eks keeldub suureks kasvamast. Wendy ja tema kaks venda tõusevad lastetoa aknalt lendu ja jõuavad koos Peeter Paaniga Eikunagimaale, kus lapsed kunagi täiskasvanuks ei saa ning täituvad kõige uskumatumadki unistused.

Juba üle saja aasta lapsi ja täiskasvanuid lummanud muinasjutu toob lavale Oleg Titov, kelle nägemuses on see eelkõige Wendy lugu – tema kohtumisest Peetriga ja esimesest armastusest. Seetõttu peitub seiklusliku fantaasialoo pinna all kurvameelsusnoot ja nostalgia kadunud lapsepõlvesüütuse järele.

Lavastuses „Peeter Paan ja Valge Lind Wendy“ on põnevad tehnilised lahendused, Liina Tepandi suurejooneline lavakujundus ja kõlab Feliks Küti originaalmuusika. Laulutekstide ja dramatiseeringu autor on Silvia Soro.

Endla teatri noor näitleja Sander Rebane nimiosas on lavastaja sõnul justkui Peeter Paani rolli loodud. Wendyt kehastab tema kursuseõde Fatme Helge Leevald. Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Endla näitetrupp ning kadunud poiste ja indiaanlastena saab näha Pärnumaa koolide õpilasi.

Lavastaja Oleg Titov on öelnud, et üle kõige armastab ta lavastada just lastele: „Täiskasvanud inimestele on võimalik teatris valetada, lastele – võimatu!“ Koguperelavastus pakub palju avastamisrõõmu ka täiskasvanutele, peitub ju igaühes meist laps. „Julgen tunnistada, et olen ise suur laps, ja tahan uskuda, et on olemas selline maailm, kuhu mõnikord peitu minna,“ lisab Titov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles