Laupäevast kehtib Pärnu lahel jäälemineku keeld

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merejää.
Merejää. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei keelab alates laupäevast, 7. märtsist Pärnu lahe jääle mineku.

7. märtsist kehtima hakkav keeld võimaldab ainsa erandina Pärnu lahe jääle minna kutselistel kaluritel püügivahendite kaldale toomiseks. Kui varasema keeld lubas liikuda kaldast pooleteist kilomeetri kaugusel, siis nüüd on ka seal liikumine keelatud.

Pärnu politseijaoskonna merepääste valdkonda koordineeriva Erki Timuski sõnul on merepäästepatrullid rannikul võimalikku jääle minekut kontrollimas igapäevaselt. Lisaks sellele liigutakse mööda merd hüdrokopteriga, et vajadusel hädasolijaid kohe aidata. Paigaldatud on ka vastavasisulised hoiatussildid peamistes jäälemineku kohtades.

„Kindlasti peavad jääl liikuvad kalurid olema valmis politseinikele püügiloa näitamiseks. Ühtlasi palume ka kutselistel kaluritel olla ettevaatlikud ja tagada püügivahendite kaldale toomisel ennekõike enda ohutus,“ ütles Timusk.

Jääolud Pärnu lahel on väga halvad. Politsei piiras juba veebruari viimasel nädalal jääl liikumist ja paigaldas olulisematesse jäälemineku kohtadesse ka vastavad sildid. Erandina lubati kalastuseks jääl liikuda kutselistel kaluritel kaugemale kui pooleteist kilomeetrit kaldast. Soojad ilmad on muutnud jääl liikumise ohtlikuks kõikjal, mistõttu otsustas politsei merejääl liikumise keelata täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles